Solidaritat Catalana y SI-Coalicio per l’independencia se presentan a las elecciones

http://www.nationalia.cat/ca/noticies/791

El creixement que, d’acord a diverses enquestes sociològiques recents, està protagonitzant l’independentisme a Catalunya té cada cop més opcions per concórrer a les eleccions parlamentàries catalanes, previstes per a la tardor vinent. Aquesta setmana dues llistes han confirmat la seva intenció d’entrar a la cambra catalana amb un sol missatge: independència.

Solidaritat Catalana per la Independència, la marca impulsada per Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran ha anunciat, tan sols una setmana després de demanar a tots els partits i organitzacions catalanistes que es coalitzessin sota aquestes sigles, que es presentarà a les eleccions en solitari i sense esperar “cap partit ni associació”. La formació capitanejada per l’expresident del Barça no ha atret el suport de cap partit sobiranista, però en canvi ha reunit unes 13.000 adhesions individuals en poques hores, i aquest dimecres ha aconseguit aplegar més de 600 persones en el primer acte obert al públic.

Per mostrar la solidesa de la proposta, els companys de viatge de Laporta, López Tena i Bertran han anunciat que abandonen els seus partits respectius (CiU i ERC) i es dedicaran a treballar perquè el proper 11 de setembre es pugui celebrar una assemblea de Solidaritat Catalana en què s’escolliran les llistes electorals, i s’hi podrà presentar qui ho vulgui.

Sí, una altra llista en nom de la unitat

També dimecres, un altre espai sorgit fa mesos per cercar la unió de totes les forces independentistes, la Conferència Nacional pel Sobiranisme, va anunciar que tirava pel dret: sota el nom Sí – Coalició per la Independència, un extens llistat de partits extraparlamentaris, entitats sobiranistes i noms il·lustres del catalanisme -Moisès Broggi, Heribert Barrera, Oriol Domènech, Joan Blanch, Agustí Bassols i Antoni M. Badia i Margarit, els impulsors del manifest 12 d’abril-, aquesta aliança es presentarà a les eleccions amb un missatge independentista. A més, han convidat a incorporar-s’hi altres “formacions polítiques catalanes, entitats, associacions i sindicats” del país.

Finalment, Reagrupament, l’associació independentista que fa més d’un any va posar en marxa l’exconseller d’ERC Joan Carretero, continua sense decidir-se per la seva integració a cap de les dues noves llistes, i avui deia a la seva pàgina web: “Reagrupament serà present a les properes eleccions” i ha obert una votació perquè els associats n’escullin el nom.

——

El crecimiento que, de acuerdo a diversas encuestas sociológicas recientes, está protagonizando el independentismo a Cataluña tiene cada vez más opciones para contribuir a las elecciones parlamentarias catalanas, previstas para el otoño próximo. Esta semana dos listas han confirmado su intención de entrar a la cámara catalana con un solo mensaje: independencia.

Solidaridad Catalana por la Independencia, la marca impulsada por Joan Laporta, Alfons López Tena y Uriel Bertran ha anunciado, tan sólo una semana después de pedir a todos los partidos y organizaciones catalanistas que se coaligasen bajo estas siglas, que se presentará a las elecciones en solitario y sin esperar ” a ningun partido ni asociación”. La formación capitaneada por el expresidente del Barça no ha atraído el apoyo de ningún partido sobiranista, pero en cambio ha reunido unas 13.000 adhesiones individuales en pocas horas, y este miércoles ha conseguido reunir a más de 600 personas en el primer acto abierto al público.

Para mostrar la solidez de la propuesta, los compañeros de viaje de Laporta, López Tena y Bertran han anunciado que abandonan a sus partidos respectivos (CiU y ERC) y se dedicarán a trabajar para que el próximo 11 de septiembre se pueda celebrar una asamblea de Solidaridad Catalana en que se escogerán las listas electorales, y se podrá presentar quien lo quiera.

Sí, otra lista en nombre de la unidad

También el miércoles, otro espacio surgido hace meses para buscar la unión de todas las fuerzas independentistas, la Conferencia Nacional por el Sobiranisme, anunció que iba directamente: bajo el nombre Sí – Coalición por la Independencia, un extenso listado de partidos extraparlamentarios, entidades sobiranistes y nombres ilustres del catalanismo -Moisès Broggi, Heribert Barrera, Oriol Domènech, Joan Blanch, Agustí Bassols y Antoni M. Badia i Margarit, los impulsores del manifiesto 12 de abril-, esta alianza se presentará a las elecciones con un mensaje independentista. Además, han invitado a incorporarse otras “formaciones políticas catalanas, entidades, asociaciones y sindicatos” del país.

Finalmente, Reagrupamiento, la asociación independentista que hace más de un año puso en marcha al exconsejero de ERC Joan Carretero, continúa sin decidirse por su integración en ninguna de las dos nuevas listas, y hoy decía a su página web: “Reagrupament estará presente en las próximas elecciones” y ha abierto una votación para que los asociados escojan el nombre.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s